Studieconferentie 2023:
Studiekeuze op de Rails

Hét congres voor studiekeuzeprofessionals uit het voortgezet onderwijs, mbo en ho

Op donderdag 2 november 2023 organiseren KiesMBO, Studiekeuze123.nl en Expertisepunt LOB de Studiekeuzeconferentie 2023 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. 

Studiekeuze op de Rails 

Het maken van een studiekeuze is niet voor elke leerling of student even gemakkelijk. Hoe krijg je ieders Studiekeuze op de Rails? Aan de hand van dit overkoepelende thema nemen we decanen, mentoren, studieloopbaanbegeleiders en andere studiekeuzeprofessionals mee door de dag. 

Verschillende factoren spelen een rol om de studiekeuze op de rails te zetten én te houden. In het programma diepen we twee daarvan verder uit:

  • kansengelijkheid -> keynote Amin Asad
  • hoe houd je studiekeuze leuk -> keynote Wouter de Jong

Deze twee deelthema’s benaderen we vanuit een positief licht, waarbij we volop handvatten bieden om constructief en goed geïnformeerd studiekiezers te kunnen begeleiden. 

Op het juiste spoor 

Het wordt een rijk gevulde dag! Dagvoorzitter Siham Raijoul laat je de dag enthousiast starten. In de ochtend én middag inspireren de keynote sprekers je op de thema's. Zowel voor als na de lunch gaan we dieper in op de materie met diverse inzicht-, inspiratie- en interactieve sessies. Om deze deelsessies extra luister mee te geven, vinden ze plaats in authentieke treinwagons. 

Stap ook in!

 

 

Studiekeuzeconferentie 2023 
2 november 2023 
Rijtuigenloods, Amersfoort